wtorek, 7 lutego 2017

Pieczeń drobiowa

Składniki:
- 2 kg ćwiartek z kurczaka
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 jajko + 1 żółtko
- 2 kromki chleba
- 100-150ml mleka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20dag żółtego sera
- 1 czerwona papryka
- 3 ogórki konserwowe
- przyprawy - sól, papryka słodka i ostra, natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Mięso z ćwiartek obieramy, chleb moczymy w mleku.
2. Mięso mielimy razem z odciśniętym chlebem, cebulą i czosnkiem.
3. Paprykę, ogórki i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa.
4. Do masy mielonej dodajemy jajka, mannę, przyprawy i dokładnie wyrabiamy i wkładamy do formy.
5. Pieczemy w 180st przez ok. 1,5h.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz